Els amics i amigues de l'Arbre de la Pau som aquelles persones que pensem que un altre món millor és possible. Un món on la diversitat, la sostenibilitat i la pau siguin els seus eixos principals en que es desenvolupa tota la vida, i que per que això sigui possible cal que tothom hi posi de la seva part.

sobre les amigues i els amics...

Per nosaltres el símbol d'aquest món nou divers, sostenible i pacífic és l'Arbre de la Pau, aquest gran arbre que creix damunt de la Terra i que té les arrels en tots els continents.

Actualment la imatge que s'acosta més a la percepció que tenim de la Terra és la d'un Gran Monstre que s'està menjant tot allò que troba al seu pas.

Aquesta percepció ens porta a pensar que hem de fer una Transició, una Gran Transició del Gran Monstre al Gran Arbre de la Pau.

Aquesta és una tasca molt gran i ambiciosa perquè som 6600 milions d'habitants en aquest Planeta i això afecta a les actituts de tothom, i les inèrcies, i els ressentiments, i les pors, i les cultures, i les creences, i les conviccions, i ... molts i...

...però avui tenim quelcom que mai havíem tingut: UNS GRANS MITJANS DE COMUNICACIÓ que fan que ens puguem comunicar al moment a milers de kilòmetres... tant que ens fan percebre el món com a més petit (per exemple, abans anar de Catalunya a les Amèriques volia dir setmanes i setmanes amb vaixell, ara vol dir unes hores d'avió). Aquest gran potencial tecnològic i de comunicació que creix dia a dia, ens ha de fer possible entendre'ns més enllà de les fronteres, les cultures, les polítiques i les religions.

Aquesta idea de canvi de funcionament és com si estiguessim canviant el "sistema operatiu" del Planeta, perquè l'actual no funciona. En un ordinador és molt fàcil, n'hi ha prou en introduïr el nou programa des d'un CD i ell mateix l'instal·la, en el Planeta això és més difícil, perquè aquí hi entra la voluntat de tothom, però en la mesura que aprenguem a obrir o a tancar les portes adequades anirem trobant la manera d'anar canviant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada